Pintaremontti ensiasuntoon

Päätin, että oli aika teettää pintaremontti omaan ensiasuntoon. Budjettini oli noin 5000€ ja en halunnut ottaa pintaremonttia varten pankista lainaa, vaan käytin puskuritilillä olevia säästöjäni. Päädyin kilpailuttamaan useampia remonttifirmoja ja pyytämään tarjouksia ensimmäisen omistusasuntoni pintaremontista, joka sisälsi lähinnä seinien maalaamisen ja lattialistojen uusimisen.

Käytin urakoitsijoiden kilpailuttamisessa myös Urakkamaailma-alustaa ja sain tarjouspyynnön jätettyäni useita yhteydenottoja puhelimitse ja tarjouksia palveluun heti samana maaliskuisena sunnuntai-iltana, mikä oli yllätys. Valitettavasti suurin osa saamistani tarjouksista oli virolaisilta yrittäjiltä muualta kuin pääkaupunkiseudulta ja lähinnä kaukaa, kuten Lahdesta ja Porvoosta. Vastasin kohteliaasti kaukaa tulleisiin tarjouksiin, että suosin pääkaupunkiseudulla toimivia urakoitsijoita, sillä en halua maksaa työntekijöiden kilometrikorvauksia. Saamieni urakkatarjousten hintahaarukka oli yllättävän laaja, jopa 1200–7000€.

Sain usealta urakoitsijalta tarjouksen ilmaisten arviokäyntien jälkeen. Päädyin valitsemaan urakoitsijaksi pääkaupunkiseudulla toimivan Rustholli Remontit Oy:n. Rusthollin osaavan ja ammattimaisen Janin maksuton arvio asunnon pintaremonttitarpeesta oli mielestäni järkevin. Rustholli lupaa toteuttaa pintaremontit järkevään hintaan ja asiakkaalle järkevimmällä tavalla. Lisäksi Rustholli oli minulle entuudestaan tuttu mediasta, kuten esimerkiksi ”Asuntokaupat sokkona” tv-ohjelmasta, ja urakkahinta kuulosti kohtuulliselta.

Rusthollin toteuttamat remontit ovat kotitalousvähennyksen alaista työtä. Kotitalousvähennys on vuonna 2021 enintään 2250€ ja omavastuu on 100€. Kotitalousvähennys tarkoittaa käytännössä helpotusta veroihin ja kotitalousvähennystä saa, kun ostaa esimerkiksi remonttipalveluita yritykseltä, joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Kun ostaa esimerkiksi remonttipalveluita ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voi henkilökohtaisessa verotuksessa vähentää 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta.

Sain Rusthollin Jounilta nopeasti tietää milloin remontointi aloitettaisiin ja kauan remontti arviolta kestäisi. Pintaremontti alkoi lopulta toukokuussa viikolla 20 ja pintaremontin arvioitu kesto oli noin viikko. Rusthollin puolelta järjestyi myös tarvittavat materiaalit remontin tekemiseen, joten niistä ei tarvinnut itse huolehtia. Rustholli on Suomen johtava ”avaimet käteen” -remontoija. Rusthollin kilpailuetu piilee nimenomaan remontin kokonaisvaltaisessa hoitamisessa. Näin ollen Rusthollin asiakkaan tehtäväksi jää ainoastaan osallistuminen suunnitteluun ja tarvittaessa materiaalien valitseminen.

Rusthollin työnlaatu on mielestäni erinomaista ja asiakaspalvelu ammattitaitoista. Minut pidettiin hyvin kartalla remontin etenemisestä puhelimitse ja tekstiviestitse.

Rusthollin tehokas työntekijä Toni hoiti homman alle viikossa ja ensiasuntoni näyttää nyt kuin uudelta. Voin suositella kotimaista ja asiansa osaavaa Rusthollia kaikkiin huoneistoremontteihin. Pintaremontti ensiasuntoon kannattaa teettää ”avaimet käteen” -periaatteella. Tämä julkaisu on tehty kaupallisessa yhteistyössä Rustholli Remontit Oy:n kanssa.

Ensiasunto.org-Rustholli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *